JAN STAM & PETER VAN VLEUTEN / JASPER TEULE IN DE BROUWERIJ

Het programma voor de Salonavond van 15 december is rond. De avond begint om 20.30 uur met Jan Stam, die Tsjechovs monoloog “Over de Schadelijkheid van Tabak op een fraaie en artistieke manier neerzet en van 21.15 uur tot 22.00 uur brengen Peter van Vleuten en Jasper Teule ‘Storysongs’. Entree: € 7,50. Kaartverkoop voor aanvang van de Salonavond vanaf 19.30 uur.

Over de Schadelijkheid van Tabak

De spreker, ‘de man van zijn vrouw’, staat op het punt een lezing te geven over de schadelijke effecten van tabak. “Er is mijn vrouw voorgesteld mij hier vanavond voor het goede doel een populaire lezing te laten houden”. De spreker doet wat door zijn vrouw van hem gevraagd wordt. Hij houdt de lezing en spreekt over schade die het gebruik van tabak de mensheid toebrengt. Zijn lezing loopt ietwat uit de hand.
Jan Stam brengt Over de Schadelijkheid van Tabak met zoveel overtuiging en bezieling dat je gaat geloven dat hij zelf de spreker van de lezing is. Een knap staaltje werk onder regie van Gerard Stam.

Peter van Vleuten /Jasper Teule

Zanger-gitarist Peter van Vleuten en bassist Jasper Teule spelen onder de noemer ‘Storysongs’ een luisterprogramma met eigen songs van Van Vleuten en enkele bewerkingen van (on)bekend werk van andere singer-songwriters. De liedjes worden afgewisseld met kleine anekdotes en vertellingen die de liedjes een extra dimensie geven.

Hun eerste muzikale ontmoeting dateert van ruim 25 jaar terug, en het heeft even geduurd voor ze elkaar weer vonden. Toch pakten ze de draad moeiteloos weer op; ouder en rijper geworden en met inmiddels de nodige levensbagage. En dat is hoorbaar in de uitvoeringen die ze spelen in De Brouwerij. Naast werk van Van Vleutens album ‘Once Upon A Song’ hoor je onontdekte parels van onder anderen Chuck Cannon en Shawn  Mullins.

 

 

Deel